Firestone RESISTA AK isolatie voor spouwmuur

Muren zijn één van de belangrijkste elementen van de buitenschil van het gebouw. Er gaat een aanzienlijke hoeveelheid energie verloren als ze niet goed geïsoleerd zijn. Koude wanden kunnen ook de ontwikkeling van condensatie bevorderen en zo een broedplaats voor schimmel worden.

Firestone RESISTA AK-CW is een hoogwaardige PIR-isolatieplaat die aan beide zijden is voorzien van een gasdichte, meerlaagse cachering van aluminium-kraft (AK). De cachering met rasteropdruk vereenvoudigt het verzagen en de installatie. De platen zijn verkrijgbaar met tand- en groefranden, wat zorgt voor optimale thermische prestaties en stabiliteit omdat er geen koudebruggen zijn tussen de platen.

In vergelijking met andere wandisolatieplaten in de handel is er slechts een zeer dunne laag RESISTA AK-CW nodig om indringende kou tegen te houden en een hoge thermische waarde te bereiken, wat betekent dat er meer ruimte overblijft in het gebouw. De wanden worden altijd van binnenuit warm en droog gehouden, waardoor het risico op schimmelvorming tot een minimum wordt beperkt.

VOORDELEN

SUPERIEURE THERMISCHE PRESTATIES

Dezelfde thermische prestaties als dikkere isolatiematerialen.

GOEDE BRANDREACTIE

Platen gaan niet smeulen, smelten of druipen en werken brandvertragend.

REFLECTEREND OPPERVLAK

Het zomercomfort wordt verbeterd door het reflecterende oppervlak van de plaat.

LICHT

Gemakkelijk te vervoeren, hijsen en installeren. De platen kunnen door één persoon worden geïnstalleerd, waardoor installatietijd en -kosten worden beperkt.

 

VEILIGE EN GEMAKKELIJKE VERWERKING

De platen hebben geen scherpe randen en kunnen gemakkelijk worden verzaagd tot verschillende maten, dankzij de rasteropdruk.

DUURZAAM

Rot- en schimmelbestendig. Bij juiste installatie gaat het de gehele levensduur van het gebouw mee.

MILIEUVRIENDELIJK

De schuimtechnologie maakt gebruik van een (H)CFK-vrij schuimmiddel met een laag aardopwarmingsvermogen (GWP) en een ozonafbrekend vermogen (ODP) van 0.

 

SPECIFICATIECONFORMITEIT

  • CE overeenkomstig DIN EN 13165
  • Geproduceerd in een ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerde fabriek

VERPAKKING

  • De krimpfolieverpakking verzekert een bescherming aan alle zijden van de isolatiebundel.
  • Bundels zijn ong. 500 mm hoog en worden gecombineerd tot stapels van 2500 mm tot 2650 mm hoog.
  • EPS-afstandstukken houden de stapels van de vloer ten behoeve van een droge opslag en eenvoudige verwerking.